Çilek Hoşu Borcam Pastası Tanımı İçin Materyaller
Kreması için
- 1 litre süt
- yarım su bardağı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kutu krema (200 ml)
- 1 paket kedi lisanı bisküvi
- 1 su bardağı süt (Bisküvileri ıslatmak için)
- 400-500 gram küp küp doğranmış çilek (2, 5 su bardağı kadar)
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla
- 1 yemek kaşığı kaşığı nişasta (Nişastayı açmak için 2 yemek kaşığı su)
Çilek Hoşu Borcam Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kreması için tüm gereçler tencereye alınır büsbütün topak kalmayana kadar karıştırılır ocağa alınır kaynayana kadar daima karıştırarak pişirilir.
- Pişen krema ocaktan alınır tereyağı ve vanilya ek edilip karıştırılır en son krema eklenip 1-2 dakika çırpılır.
- Kedidili bisküviler borcama dizilir süt ile eşit halde ıslatılır üzerlerine krema dökülür uygunca soğuması için dolaba kaldırılır.
- Bu esnada çilek sosu hazırlayalım doğranmış çilekle şeker ve su bir tencereye alınır hafif bir halde karıştırılıp ocağa alınır şeker eriyip kaynamaya yaklaştığında çilekler bir süzgeç yardımıyla içerisinden alınır.
- Başka bir kasede nişasta çok az su ile açılır çileklerin suyuna ek edilir kaynamaya başlayan sosa çilekler ilave edilir karıştırılıp ocaktan alınır 5 -10 dakika soğuduktan sonra yeterlice soğuyan pastanın üzerine yayılır en az 4 saat soğumaya bırakılır.
- İstenildiği üzere süslenir deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun ????