Cilek Receli Tarifi İcin Malzemeler
*6 kg ayıklanımış cilek
*6 kg toz şeker
*1 adet taze limon suyu
Cilek Receli Tarifi Yapılışı İyi akşamlar
1
*İlk once cilekler ayırtlanır, yıkanır ve suyu suzulur
*Pişireceğimiz leğene ve ya buyuk tencereye alınır bir kat cilek bir kat şeker Ve boylece şekerlenir Suyunu bırakana kadar serin bir yerde bekletilir
*Sonra ilk once suyu tam cıkana kadar kısık ateşte sonraysa yuksek ateşte tam kıvamını alana kadar pişirilir Uzerine toplanan kopukler alınır kaynadıkca
*Tereyağını eritince boyle fokur fokur kaynıyor ya, oyle olunca bir duz tabağa alırız az suyundan, soğuturuz ve kaşıkla akıtırız, taze bal kıvamı gibi suzulurse hazırdır demektir
*Ocağı kapatıp leğen ve ya tencereyi sirkeleriz sağdan soldan ki, az kalan uzerindeki beyaz kopuk ortaya toparlansın ve kopuğu toplarız tamamen
*Tam soğuduktan sonra sterilize ve icerisi tam kuru olan cam kavanozlara doldururuz Kapağını sıkıca kapatırız
*Serin ve karanlık yerde muhafaza ederiz kış icin
Bu kadar
Afiyet bal şeker olsun hazırlayanlara ☺
*6 kg ayıklanımış cilek
*6 kg toz şeker
*1 adet taze limon suyu
Cilek Receli Tarifi Yapılışı İyi akşamlar
1
*İlk once cilekler ayırtlanır, yıkanır ve suyu suzulur
*Pişireceğimiz leğene ve ya buyuk tencereye alınır bir kat cilek bir kat şeker Ve boylece şekerlenir Suyunu bırakana kadar serin bir yerde bekletilir
*Sonra ilk once suyu tam cıkana kadar kısık ateşte sonraysa yuksek ateşte tam kıvamını alana kadar pişirilir Uzerine toplanan kopukler alınır kaynadıkca
*Tereyağını eritince boyle fokur fokur kaynıyor ya, oyle olunca bir duz tabağa alırız az suyundan, soğuturuz ve kaşıkla akıtırız, taze bal kıvamı gibi suzulurse hazırdır demektir
*Ocağı kapatıp leğen ve ya tencereyi sirkeleriz sağdan soldan ki, az kalan uzerindeki beyaz kopuk ortaya toparlansın ve kopuğu toplarız tamamen
*Tam soğuduktan sonra sterilize ve icerisi tam kuru olan cam kavanozlara doldururuz Kapağını sıkıca kapatırız
*Serin ve karanlık yerde muhafaza ederiz kış icin
Bu kadar
Afiyet bal şeker olsun hazırlayanlara ☺