Çilek Soslu Kedidilli Pratik Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kedidili bisküvi
- Islatmak için 1 su bardağı süt
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 500 gram çilek
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
Çilek Soslu Kedidilli Pratik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç, tüm materyalleri tencereye alıp, yeterlice karıştırdıktan sonra ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içerisine bir paket vanilyayı ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra toz kremşantiyi de ekleyip tekrar çırpıyoruz ve kedi lisanını süt ile ıslatarak borcama dizdikten sonra muhallebiyi üzerine gezdiriyoruz.
- Çilek sos için; çilekleri robottan geçiriyoruz. Daha sonra içerisine nişasta, şeker ve suyu ekledikten sonra güzelce karıştırıp ocağa alıyoruz kaynadıktan sonra muhallebinin üzerine gezdiriyoruz.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz halde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.