Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çilek Soslu Muhallebi

Çilek Soslu Muhallebi
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cilek-soslu-muhallebi.jpg

Çilek Soslu Muhallebi Tanımı İçin Gereçler


Muhallebi için
  • 5su bardağı süt
  • 1su bardağı toz şeker
  • 3yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1paket vanilya
  • 1/2çay bardağı un
  • 1tatlı kaşığı tereyağı
Çilek sosu için
  • 25 adet bardağı çilek
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 5 su bardağı soğuk sütü bir tencereye döküyoruz. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağa koyuyoruz. Koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  2. Yoğunlaşan kıvama tereyağını ve vanilyayı koyup bir karıştırıp dikdörtgen borcama döküyoruz ( siz isterseniz tabaklara bardaklarada dökebilirsiniz.
  3. Muhallebinin çilekli sosu için; yaklaşık 25 tane(isteğe nazaran değişir) çileğin sapını koparıp, düzgünce yıkayın. Daha sonra mutfak robotu içine koyun.
  4. Çilekleri robottan uygunca geçirip, püre haline getirin. Daha sonra geniş bir tavaya çilek püresini koyun.
  5. Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı nişasta ekleyin. Sosu yaklaşık 5 dakika kadar pişirin. Pişen çilek sosunu ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
  6. Çilek sosunu muhallebilerin üzerine eşit bir halde paylaştırın. Hazırladığınız çilekli muhallebiyi buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın. Daha sonra üzerini isteğe nazaran kremşanti ile süsleyerek, servis edebilirsiniz. Ya da hindistan cevizi, fıstık olabilir. Afiyet olsun.
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt