Çilek Soslu Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
Muhallebi için
- 5su bardağı süt
- 1su bardağı toz şeker
- 3yemek kaşığı buğday nişastası
- 1paket vanilya
- 1/2çay bardağı un
- 1tatlı kaşığı tereyağı
- 25 adet bardağı çilek
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 su bardağı soğuk sütü bir tencereye döküyoruz. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağa koyuyoruz. Koyu kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Yoğunlaşan kıvama tereyağını ve vanilyayı koyup bir karıştırıp dikdörtgen borcama döküyoruz ( siz isterseniz tabaklara bardaklarada dökebilirsiniz.
- Muhallebinin çilekli sosu için; yaklaşık 25 tane(isteğe nazaran değişir) çileğin sapını koparıp, düzgünce yıkayın. Daha sonra mutfak robotu içine koyun.
- Çilekleri robottan uygunca geçirip, püre haline getirin. Daha sonra geniş bir tavaya çilek püresini koyun.
- Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı nişasta ekleyin. Sosu yaklaşık 5 dakika kadar pişirin. Pişen çilek sosunu ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
- Çilek sosunu muhallebilerin üzerine eşit bir halde paylaştırın. Hazırladığınız çilekli muhallebiyi buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın. Daha sonra üzerini isteğe nazaran kremşanti ile süsleyerek, servis edebilirsiniz. Ya da hindistan cevizi, fıstık olabilir. Afiyet olsun.