iltasyazilim
FD Üye
Çilek
Çileğin Faydaları
Çileğin Yararları
ÇİLEK: Pembe renkli ve kokulu bir bitki olan çilek epeyce yararlı ve besleyici bir meyvedir Çilekte bolca demir ve fosfor bulunmaktadır Keza C, B ve K vitamini açısından da zengindir
Çileğin Faydaları: Çilek vücuda baskı verir Kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler aynı zamanda bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini güçlendirir Kansere karşı kuruyucudur Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır Bağırsak kurtlarını döker, idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır Kanı temizler Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir Yatıştırıcı etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır Ateşi düşürür Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi kazanç Cildi nemlendirir, tazelik ve çekicilik verir
Çilek Nasıl Kullanılır? Çileğin yaprakları, iyi kurutulmak şartıyla, çay yapımında kullanılabilir Çilek aç karına yenirse daha iyi sindirileceği için daha yararlı olur Çilek ezilerek püre haline getirildikten sonra süt ile karıştırılıp cildi temizlemek ve canlandırmak için kullanılabilir Çilek komposto ve reçel yapılarak da tüketilebilir Çilek yiyenlerde bazen kurdeşen görülebilir fakat kalıcı değildir ve kısa sürede geçer *
Çileğin Faydaları
Çileğin Yararları
ÇİLEK: Pembe renkli ve kokulu bir bitki olan çilek epeyce yararlı ve besleyici bir meyvedir Çilekte bolca demir ve fosfor bulunmaktadır Keza C, B ve K vitamini açısından da zengindir
Çileğin Faydaları: Çilek vücuda baskı verir Kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler aynı zamanda bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini güçlendirir Kansere karşı kuruyucudur Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır Bağırsak kurtlarını döker, idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır Kanı temizler Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir Yatıştırıcı etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır Ateşi düşürür Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi kazanç Cildi nemlendirir, tazelik ve çekicilik verir
Çilek Nasıl Kullanılır? Çileğin yaprakları, iyi kurutulmak şartıyla, çay yapımında kullanılabilir Çilek aç karına yenirse daha iyi sindirileceği için daha yararlı olur Çilek ezilerek püre haline getirildikten sonra süt ile karıştırılıp cildi temizlemek ve canlandırmak için kullanılabilir Çilek komposto ve reçel yapılarak da tüketilebilir Çilek yiyenlerde bazen kurdeşen görülebilir fakat kalıcı değildir ve kısa sürede geçer *