Çilekli Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet ülker sütlü çikolata
- 2 adet ülker bitter çikolata
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 200 gr tereyağ
- Yarım su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Dilediğiniz kadar çilek
Çilekli Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekerimizi bir kaba alıp beyaz köpüklü imaj elde edene kadar mikserleyelim.
- Ardından tereyağımızı alıp ocakta eritelim, tereyağ eridikten sonra kesimlere ayırdığımız çikolataları erimiş tereyağının sıcaklığında karıştıralım. Esasen eriyecektir.
- Eriyen çikolata ve tereyağını şeker ve yumurtayı karıştırdığımız kaba yavaşça döküp karıştıralım.
- Unumuzu ve vanilyamızı da ekleyip son defa karıştıralım.
- Ardından borcamımıza yağlı kağıt serip üzerine karışımımızı dökelim ve çilekleri dizelim.
- Son olarak evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 30 dakika tutalım.
- Ben içerisini biraz sıvı sevdiğim için 24 dakika tutuyorum. Afiyet olsun.