
Çilekli Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram bitter çikolata
- 100 gram tereyağ
- 150 gram toz şeker
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 50 gram un
- İstediğiniz kadar çilek
Çilekli Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle benmari metodu bitter çikolata ve tereyağımızı karıştıra karıştıra eritiyoruz. Benmari yordamı olması ve daima karıştırmak tabanını tutturmamak için çok kıymetli. Yumurta ve şekerimizi yüksek evrede çok âlâ çırpıyoruz.
- 9-10 dk kâfi olacaktır. Ilınan çikolatamızı yavaş yavaş hazırladığımız yumurta şeker karışımına döküyoruz ve dökerken çırpmaya devam ediyoruz.
- Çikolatamızın ılınmış olması çok kıymetli yumurtaların pişmemesi için. Unumuzu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz 5 dk kâfi oluyor.
- Çileklerimizi istediğimiz boyutta kesip havlu kağıtla fazla suyunu alıyoruz. Fırın kabımıza yağlı kağıt seriyoruz ve hazırladığımız harcı döküyoruz. Çileklerimizi istersek üstüne istersek harcı dökerken orta katmana bırakabiliriz.
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fanlı ayarda min 15 dk pişirmeye bırakıyoruz. Denetimli bir halde pişirebilirsiniz, içinin akışkanlığını nasıl seviyorsanız o kadar pişirin her fırın farklı zira.
- İsterseniz tıpkı tanımı muzlu yahut çilek-muzlu deneyebilirsiniz. İkisi de çok hoş oluyor. Şimdiden afiyet olsun
.