Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies)

Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies)
0
37

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
cilekli-cevizli-kurabiye-cookies.jpg

Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies) Tarifi İçin Malzemeler

• 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağından biraz fazla un kullandım azar azar ekleyin
  • 1 su bardağı dolusu minik doğranmış çilek
  • 1 avuç dolusu iri kıyılmış ceviz

Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına çilek ceviz ve un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  2. Üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  3. Hazırladığımız hamurun üzerine çilek ve cevizi ekleyip yine hiç ellemeden bir kaşık veya kepçe yardımıyla çok ezmeden karıştıralım ( çilekler eklenince hamur biraz ele yapışan kıvamda oluyor)
  4. Hazırladığımız hamurdan kaşıkla parçalar alalım. Yaklaşık ufak mandalina kadar daha sonra elimizde yuvarlayıp aralıklarla yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Üzerlerine hafif bastırıp düzleyelim.
  6. 180 derece çok iyi ısınmış fırında hafif renk alacak şekilde kontrollü pişirelim.
  7. Üzeri biraz yumuşak oluyo ama altından anlayabilirsiniz renk almış oluyor ozaman yeterli soğuyunca toparlayacaktır kurabiyelerimiz hazır. Afiyet şifa olsun ????????????.
Not:ben orta boylarda ve çok ince olmayan kurabiyeler yaptım bu sayede içi biraz yumuşak oldu bir kısmını da resimde gördüğünüzden biraz daha ince olarak dizdim tepsiye onlarda daha kıyır oldu sizde istediğiniz gibi yapabilirsiniz kıvamını son olarak çilekleri hamura eklemeden önce mutlaka havlu peçeteyle biraz suyunu alın hamurla birleşince fazla sulanmasın.

Çilekli Cevizli Kurabiye (Cookies) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt