Çilekli Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 2.5 su bardağı un
- Çikolata sosu
- Çilek
- Toz antep fıstığı
- Tercihinize bağlı farklı biçimlerde süslemeler yapabilir yahut sade bırakabilirsiniz
Çilekli Çikolatalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarifimizi klasik halde yumurta ve şekeri çırparak başlıyoruz.
- Sırasıyla sıvı yağ ve sütü ek edip karıştırdıktan sonra kuru materyalleri ekleyip düşük ayarda çırpmaya devam ediyoruz.
- Kıvamına nazaran unu 2,5 su bardağına kadar ekleyebiliriz fakat geçmesin ıslak kek de un ölçüsü değerlidir.Borcama harcımızı boşaltıyoruz.
- 180 derece fansız ayarda fırında pişirip kek ılınınca dilimlere ayıralım.
- Tarife nazaran hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu dökelim.
- Biraz soğuduktan sonra süslemesini yapabilirsiniz. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.