Çilekli Cookie Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 yemek kaşığı toz şeker
- Çeyrek su bardağından biraz fazla esmer şeker
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 50 gram tereyağı (eritilmiş ve ılıtılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı dolusu karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 su bardağından 1 parmak az un
- 1 su bardağı doğranmış çilek
- 1 su bardağı doğranmış çikolata
Çilekli Cookie Tanımı Yapılışı
- Toz şeker, esmer şeker, pekmez ve tereyağını güzelce çırpıyoruz.
- Yumurta ve şekerli vanilini de ekleyip karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kapta karıştırdığımız nişasta, karbonat, tuz ve unu ekleyip hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuza doğradığımız çikolataları ve çilekleri ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
- Dondurma kaşığı ile porsiyonlayarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı diziyoruz.
- Tepsiyi 15 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 14 dakika pişiriyoruz.
Püf noktalar: çilekleri yıkadıktan sonra kurulayıp küp küp kesin. Çilekleri ezmeden karıştırmaya dikkat edin. Tereyağının sıcak olmamasına dikkat edin. Hamurumuz ele yapışan bir kıvamda olmalı. Yuvarlak bir biçim verin, pişerken yayılacak. Fırından aldıktan sonra yumuşak olması sizi korkutmasın, soğuyunca istediğimiz sertliğe ulaşacak.