Cilekli Etimek Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler
*1 paket etimek
*1 su bardağı sut
Muhallebisi icin;
*4 su bardağı sut
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Cilek sosu icin;
*Yarım kilo cilek
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
*35 damla limon suyu
*1 miktar su
Cilekli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Etimekleri sutle ıslatıp borcama diziyoruz (İsterseniz sute şeker ilave edebilirsiniz)
*Muhallebisi icin sut, un, nişasta ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz
*Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz
*İlk sıcaklığı cıkınca etimeklerin uzerine eşit şekilde yayıyoruz
*Uzerini muhallebiye değecek şekilde hava boşluğu kalmadan strecle kapatıyoruz ve dolapta soğumaya bırakıyoruz
*Cilek sosu icin cicekleri kup kup doğrayıp kucuk bir tencereye alıyoruz
*Uzerine 1 yemek kaşığı şekeri ve limon suyunu ilave edip 1 saat kadar ağzı kapalı dinlendiriyoruz
*1 saat sonunda cicekler sulanacaktır O suyu suzup bardağa alıyoruz ve kalan kısmı suyla dolduruyoruz
*Toplamda 1 bardak cilek ve su karışımı oluyor elimizde
*Bu karışıma nişasta ve kalan 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip pişiriyoruz
*Cok tatlı bi rengi ve kıvamı olacak Sonra bu sosla cilekleri birleşiyoruz
*Soğuyan muhallebinin ustune bu sosu yayıyoruz Birkac saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz
Cilek mevsimi gelince ayrı bi mutlu oluyorum Bi meyve dahil olduğu her şeyi nasıl guzelleştirir boyle anlamıyorum
*1 paket etimek
*1 su bardağı sut
Muhallebisi icin;
*4 su bardağı sut
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Cilek sosu icin;
*Yarım kilo cilek
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı şeker
*35 damla limon suyu
*1 miktar su
Cilekli Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Etimekleri sutle ıslatıp borcama diziyoruz (İsterseniz sute şeker ilave edebilirsiniz)
*Muhallebisi icin sut, un, nişasta ve şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz
*Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz
*İlk sıcaklığı cıkınca etimeklerin uzerine eşit şekilde yayıyoruz
*Uzerini muhallebiye değecek şekilde hava boşluğu kalmadan strecle kapatıyoruz ve dolapta soğumaya bırakıyoruz
*Cilek sosu icin cicekleri kup kup doğrayıp kucuk bir tencereye alıyoruz
*Uzerine 1 yemek kaşığı şekeri ve limon suyunu ilave edip 1 saat kadar ağzı kapalı dinlendiriyoruz
*1 saat sonunda cicekler sulanacaktır O suyu suzup bardağa alıyoruz ve kalan kısmı suyla dolduruyoruz
*Toplamda 1 bardak cilek ve su karışımı oluyor elimizde
*Bu karışıma nişasta ve kalan 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip pişiriyoruz
*Cok tatlı bi rengi ve kıvamı olacak Sonra bu sosla cilekleri birleşiyoruz
*Soğuyan muhallebinin ustune bu sosu yayıyoruz Birkac saat dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz
Cilek mevsimi gelince ayrı bi mutlu oluyorum Bi meyve dahil olduğu her şeyi nasıl guzelleştirir boyle anlamıyorum