Çilekli Hindistan Cevizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un+2 yemek kaşığı un
- 1 fiske tuz
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kare beyaz çikolata
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krema
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 2 adet muz
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- Çilek
- Hindistan cevizi
- Yarım su bardağı süt (ıslatmak için)
Çilekli Hindistan Cevizli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için yumurta sarıları şekerle, beyazları tuzla çırpılır. (beyazları kar gibi olana kadar).
- Yumurta sarılarına ılık suyu da ekleyerek çırpmaya devam edilir.
- Un, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve spatula ile karıştırılır.
- En son yumurta beyazları da eklenerek yavaş yavaş karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 35 dk pişirilir.
- Kremşanti hazırlanıp buzdolabına kaldırılır.
- Pastacı krema için beyaz çikolata ve krema dışındakiler tencereye alınır ve koyulaşana kadar pişirilir.
- Sıcakken beyaz çikolata eklenir ve karıştırılır.
- Soğuduktan sonra krema eklenir ve çırpılır.
- Soğuyan pandispanya kek ikiye bölünür.
- Süt ile ıslatılır.
- Krema sürülür ve üzerine muzlar kesilip eklenir.
- Damla çikolata serpilir.
- Üst tabaka da süt ile ıslanıp kapatılır.
- Dış için krem santiyi sürelim ve 1 saat buzdolabında bekledikten sonra hindistan ceviziyle süslenir. Çilekler yerleştirilir.
- 1 gece önceden yapılırsa çok iyi olur.
Afiyet olsun.
Çilekli Hindistan Cevizli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.