Çilekli Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket çilekli jöle
- Çilek
Çilekli Jöleli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dakika soğumaya bırakın.
- Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
- Daha sonra; jöleyi söylenen şekilde yapın çilek doğrayın muhallebinin üstüne yerleştirin ve ılık jöleyi dökün.
- Dileğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Video için ınstagram sayfama bakabilirsiniz profilimde ınstagram ekli????.