Çilekli Kadife Pastası Manzarası Tadı Şahane Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Vanilya
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 2 tane yumurta
- 200 gram bitter çikolata yahut 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 200 gram krema
- 200 gr bitter çikolata
- Kırmızı kek kırıntıları (hindistan cevizi kakao lu kek fındık isteğe bağlı herşey)
- Çilek isteğe bağlı her şey kullanabilirsiniz
Çilekli Kadife Pastası İmajı Tadı Şahane Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremasını hazırlayalım.Bir kasenin içine nişastayı ve şekerin yarısını alıp karıştıralım sonra yumurtayı katıp karıştıralım pürüzsüz olana kadar ve kenara alalım.
- Tencereye sütü ve tereyağını koyalım ısınınca içinden iki üç kepçe alıp hazırladığımız karışıma koyup karıştıralım.
- Daha sonra tenceredeki sütün içine döküp karıştıralım pişince içine çikolatayı katalım ve kremaya güzelce yedirelim.
- Bir borcama kremayı döküp daima karıştırarak soğutalım.
- Soğuduktan sonra içine kremayı katıp pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
- Keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştıralım.
- Daha sonra yağ sütü karıştıralım son olarak vanilya, un ,kabartma tozu, kakaoyu ek edip karıştıralım
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dökelim evvelden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
- Soğuyan keki ağzı ıslattığımız çay bardağı ile keselim.
- Kestiğimiz kekin üzerine krema sıkalım.
- Üzerine çilek ve bir kek daha koyalım etrafına krema sürelim
- Kenarları kırmızı kek modüllerine yada istediğiniz bir şeye bulayıp üzerine ganaj sürüp çilekle süsleyip servis edelim.