Çilekli Kedi Lisanı Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre sut
- 3 yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 Türk kahve fincanı toz şeker
- 1 paket çilekli jöle
- 1 paket toz kremşanti
- 1 paket kedi lisanı
- İsteğe bağlı meyveler ( böğürtlen. ahududu çilek )
Çilekli Kedi Lisanı Pastası Tanımı Yapılışı
- Jöleyi hazırlamak için 250 ml sıcak su ve birebir ölçüde soğuk su.
- Muhallebi gereçlerini bir tencereye alıp kremşanti hariç başkalarını ek edip orta ateşte pişirelim.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım, soğuyunca kremşantiyi ekleyip çırpın.
- Servis kabına kedi lisanlarını soğuk sütle ıslatıp dizin üstüne muhallebimizi dökelim.
- Üzerine istediğiniz meyveleri dizin, daha sonra buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Çilekli jöleyi üstündeki yazan tarife nazaran yapalım soğuyan muhallebimizin üstüne dökelim.
- Mümkünse azar azar yemek kaşığıyla dökün, ????.