Çilekli Kolay Tiramisu Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için materyaller:
- 90 gram yumurta akı
- 90 g şeker
- 50 gram yumurta sarısı
- 1 gram tuz
- 90 g un
- 3 g vanilya özü
- 30 ml süt
- 22 ml yağ
- 200 gram mascarpone
- 100 gram krem şanti
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 g vanilya özü
- Çilek reçeli
- 50 ml Türk kahvesi ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırın
- Kakao
Çilekli Kolay Tiramisu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta akını köpürene kadar çırpın ve yavaş yavaş şekeri ekleyin ve beyazlaşana kadar devam çırpın.
- Yumurta sarılarını ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Un ve tuzu eleyin ve bir spatula ile karışıma ekleyin.
- Sütü ve yağı ısıtıp harcın içine dökün. Hamuru yağlanmış kalıba alıp 160 derecede 40 dakika pişirin.
- İç harcı için tüm gereçleri bir kaba alın ve mikserle katılaşıncaya kadar çırpın.
- Kek tabanını yatay olarak iki defa kesin ve alt tabanı bir pasta tabağına yerleştirin. Kek tabanını Türk kahvesi ile gezdirin ve kremayı üstüne sıkın.
- Ortasına çilek reçeli sürün. Artık üzerine ikinci kek tabanını yerleştirin ve kalan kremalı espresso karışımını serpin ve üzerine krema ve çilek reçelini yayın.
- Üçüncü kek tabanını üstüne yerleştirin ve kalan krema ile süsleyin. Servis yapmadan çabucak evvel kakao tozu serpin.