Çilekli Krep Sarması Tanımı İçin Gereçler
Krep için:
- 2 yumurta
- 2 bardak süt
- 2 bardak un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 2 bardak süt
- 1 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- 4 kaşık şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kase çilek
- 1 paket bitter çikolata
- 3 kaşık krema
Çilekli Krep Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel muhallebiden başlayalım.
- Un, nişasta, şeker ve sütü tenceremize alalım.
- Güzelce çırpıp ocağın altını yakalım.
- Yoğunlaşana kadar telle çırparak pişirelim.
- Çileklerimizi blendırla ezelim.
- Bunu muhallebimize ekleyelim.
- Son olarak vanilyamızı da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Muhallebimizi soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Krep için tüm gereçleri karıştırma kabına alıp güzelce çırpalım.
- Daha sonra krep tavasına birer kepçe dökerek pişirelim.
- 6 adet krebimiz çıkacak.
- Pişirmiş olduğumuz krebin üzerine 2 kaşık muhallebiyi yayalım.
- 3 krebi ortalarına muhallebi sürerek üst üste koyalım.
- Ortasına çilek koyup rulo formunda saralım.
- Üzerinide çilek dizelim.
- Çikolata sosu için çikolatamızı benmari metodu eritip krema ile karıştıralım.
- Krep rulolarımızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.