
Çilekli Magnolia Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 10-15 adet çilek
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 türk kahvesi fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema (200 ml)
Çilekli Magnolia Tanımı Yapılışı
- Birinci iş olarak, 2 paket eti burçak bisküviyi rondodan çekelim.
- Çilekleri su dolu bir kasede bekletin. Temizlensinler.
- Krema, bisküvi ve çilek hariç, muhallebi gereci ile muhallebinizi hazırlayın.
- Derin bir tencerede güzelce telle çırpın ve ocakta muhallebi kıvamı alana kadar göz göz olup, pıt pıt atana kadar pişirin.
- Artık suda bekleyen çilekleri sudan süzgece koyun ve çileklerin yaprak kısımlarını bir bıçak ile alın, atın. Çilekler süzgeçte beklesinler.
- Muhallebimiz pişince soğumaya bırakalım siz bu ortada süzülmüş çilekleri dilimleyin.
- Magnoliayı hazırlayacağınız kupları, derin kaseleri ya da benim üzere geniş derin bardaklarınızı hazırlayın.
- Muhallebi soğuduktan sonra içine 1 kutu kremayı ekleyin ve telle güzelce karıştırın, homojen bir karışım olsun.
- Artık hepsini tüm malzemeyi birleştirelim.
- Bardakların en alt kısmına, yani tabanına çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı koyun.
- Artık bardağın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri güzelce yerleştirin, dizin.
- Bardağınıza artık pişmiş muhallebiden 1’er kepçe yahut nasıl doldurmak isterseniz o denli doldurun.
- Üzerine tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun. Bu formda pudingi paylaştırıp, bitirin.
- Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırarak kapatın. Tatlınızı bitirin.
- En üstünü çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
- Lütfen tatlınızı buzdolabında 4-5 saat soğutup, soğuk soğuk servis yapın mmmm. Afiyet olsun ????