Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
- 1 paket burçak bisküvi
- 10 adet cicibebe
- Çilek
- İri kıyılmış fındık
Çilekli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencerenin içerisine yumurta,şeker,nişasta,un ve sütü ek ettim ve karıştırarak pişirdim.
- Kremam kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağ ek ettim ve kısık ateşte 2- 3 dk kadar karıştırarak pişirmeye devam ettim.
- Kremam piştikten sonra üzerinin kaymak tutmaması için streçledim ve soğumaya bıraktım.
- Kremam soğuduktan sonra 1 kutu krema ek ettim ve çırptım.
- Ardından bisküvilerimi pürüzsüz olacak halde blenderdan geçirdim.
- Çileklerimi itinayla dilimledim ve sırada en hoş kısma geldik.
- Sunum bardaklarımın kenarlarına çilekleri dizdim çileklerin üzeri kapanacak biçimde kremamı aktardım.
- Üzerine burçak bisküvi ve tekrar krema aktardım en son burçak bisküvi ve fındıkları serptim .
- Tam ortasına bütün çilek ile son dokunuşu yaptım. Deneyenler için şimdiden afiyet olsun.