Çilekli Muzlu Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- 7 tane irili ufaklı çilek
- 1 orta uzunluk muz
Çilekli Muzlu Pankek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle 2 yumurta, 1 çimdik tuz ve yarım su bardağı toz şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra 1 su bardağı süt ve çeyrek su bardağı sıvı yağ ekleyip 1 -2tur çırpıyoruz.
- Sonra 2 su bardağı un, vanilya ve 1. 5 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyip uygunca karışana kadar çırpıyoruz.
- Çilek ve muzu küçük küçük doğrayıp hamura ekliyoruz, kaşıkla karıştırıyoruz.
- Pankeki pişireceğimiz tavayı yeterlice ısıtalım, hazırladığımız hamurdan 1 kaşık tavaya döküp tavanın ısısını denetim ederek pişirelim.
- Bu ortada tavayı yağlamaya gerek yok zira hamurun içinde sıvı yağ var ve tavayı yeterli ısıtırsak hoş pişer.
- Sonra hamurdan kaşık kaşık alıp tavaya dökelim altı pişince çevirip üstünü de pişirelim, âlâ pişirelim zira içindeki muz ve çilekten ötürü biraz geç pişiyor.
- İstediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.