Çilekli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya İçin
- 2 yumurta
- 2 fincan toz şeker
- 2 fincan süt
- 1 yemek kaşığı yağ
- Vanilya
- Kabartma tozu
- Kakao (İsteğe bağlı)
- Yeteri kadar un
- 5 elma
- Süt
- Muz (İsteğe bağlı)
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 bardak süt
- Nescafe
Çilekli Pasta Tanımı Yapılışı
- Evvel şeker ve yumurtayı çırpıyoruz. Sonra süt, yağ, vanilya ekliyoruz. Un ve kabartma tozunu da ekleyip pişirmek için 150-200 derece ortası fırına veriyoruz.
- Elmayı blendardan geçiriyoruz. Biraz süt ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kremşanti ve sütü çırpıyoruz ve buzluk yada dolaba koyuyoruz.
- Çilekleri temizleyip istediğimiz halde doğruyoruz.
- Pandispanya pişip dinlendikten sonra ortadan ikiye ayırıyoruz.
- Süt ve nescafeyi karıştırıp (Süt tozuda olabilir) kekin kesilmiş kısmına kaşık yardımıyla damlatıyoruz.
- İçine püreyi sürüyoruz. Soğuyan kremşantiyide onun üstüne sürüyoruz ve doğramış olduğumuz çilekten (İsteğe bağlı badem vb. ) koyuyoruz ve kekin öteki kısmını koyuyoruz.
- Üstüne kremşantiyide tekrardan koyduktan sonra istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz (Ben çilek ve badem ile süsledim) Afiyet olsun ????????.