
Çilekli Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket 3lü hazır pandispanya
- 1 su bardağı süt
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 1 paket mascarpone
- 1 kase çilek
- Damla çikolata
- 1 paket meyveli sos
Çilekli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Krema için tereyağı ve un tencereye alınır. Kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak orta ateşte kavrulur. Üzerine süt eklenir. Çırpma teliyle daima karıştırılır.
- Şeker eklenir. Nişasta biraz sütle eritilir ve eklenir. Son olarak vanilya eklenir kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Büsbütün soğuyunca mascarpone eklenir ve pürüzsüz olana kadar çırpılır.
- Pandispanyadan bir tane tabağa koyulur. Üzerine kaşıkla süt gezdirilir. Krema sürülür. Üzerine ince kesilmiş çilek ve damla çikolata eklenir.
- Tekrar pandispanya koyulur ve tıpkı süreç yapılır. Üçüncü pandispanyadan sonra krema sürülür üzerine kesilmiş çilekler eklenir.
- Meyveli sos pakette yazan biçimde pişirilir. Soğuyunca pastanın ortasına dökülür. Buzdolabında 3-4 saat bekledikten sonra servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ????