
Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 bardak toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 bardak un
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 paket krem şanti
- Çilek
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için yumurta, şeker, vanilyayı bir kapta köpük olana kadar çırpıyoruz.
- İyice çırptıktan sonra kalan malzemeleri ekleyip tekrar 5 dk çırpıyoruz.
- Yuvarlak kek kalıbımızı yağlı kağıtla kaplayıp üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk pişirelim.
- Kreması için; tereyağ, vanilya, krem şanti dışında tüm malzemeleri sos tenceremize alalım.
- Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Pütürsüz kıvama gelince ocaktan alalım.
- Arada bir çırpıp soğutun.
- Soğuyan kremaya, tereyağ,vanilya,krem şanti ekleyelim karıştıralım.
- Pişen pandispanyamızı enine ikiye keselim.
- İçine kremamızı ekleyelim, küçük doğranmış çilek ekleyelim.
- Üzerine ikinci katını pandispanyamızı ekleyeli, kremamızı yayalım ve çileklerimizi yerleştirip soğutalım.
- Dilimleyip servis edelim.
Çilekli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı