
Çilekli Red Vellet Cake Tarifi İçin Malzemeler
Keki için malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 170 gram toz şeker
- 200 ml yağlı süt
- 50 gram tereyağı
- 50 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 200 gram un
- 1 paketkabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyuyla köpürtülür)
- 15 gr toz kırmızı gıda boyası
- 9 gram kakao
- 400 gram labne
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığıtoz krem şanti
- 250 gram çilek
Çilekli Red Vellet Cake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak çilekler doğranır, süt ılık hale getirilir ılınan süt oda sıcaklığına getirilir ve elma sirkesi ile karıştırılır 10 dakika bekletilir.
- Un ve kakao elenir,tereyağı, margarin ve şeker çırpılır ve yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır; kek karışımına vanilya eklenir ve süte gıda boyası eklenir ve karıştırılır.
- Süt ve kakaolu un karışımı az bir şekilde eklenerek çırpılır, kabartma tozu limon ile köpürtülür.
- Son olarak o da eklenir.
- Önceden ısıtılmış 175’c fırında 50 dakika pişirilir.
- Kreması için labne peynir, krema ve krem şanti karıştırılır.
- Kek kesilir parçalar süt ile ıslatılır.
- Krema sürülür çilek eklenir ve pasta krema ile kaplanır. Dilediğiniz gibi süslenir.