
Çilekli Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için ;
- 4 yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket hazır vanilyalı puding
- Süt
- Çilek
- Çilekli yahut orman meyveli krem şanti
Çilekli Rulo Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kek için yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
- Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı eşit biçimde yayın.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dk pişirin.
- Fırına nazaran değişiyor pişirme müddeti takip edin ince bir hamur olduğu için hemen pişecektir .
- Üzeri kızaraca kürdan ile test edin kürdan pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Fırından çıkan pandispanyanın birinci sıcağı gidince kağıdı ile birlikte rulo halinde uzun kısmından rulo yapın sofra bezi ile sarın bir köşede dinlensin biçim alsın.
- Daha sonra muhallebisini hazırlayın dilerseniz kendiniz de kendi tanımınız varsa sade muhallebi yapabilirsiniz ben genelde hazır vanilyalı pudingi süt ile pişiriyorum daha kıvamlı hoş oluyor.
- Puding pişince kenara soğuması için bırakın orta ara karıştırın topaklanmasın.
- Çilekleri yıkayın saplarını ayıklayın kare kare doğrayın.
- Keki tezgaha koyun yavaş yavaş yağlı kağıdı çekip çıkarın.
- Üzerine pudingi sürün ortasına çilekleri çokça koyun, rulo formunda dikkatlice sarın .
- Rulonun dış kısmına evvelce süt ile çırpılıp hazırlanmış krem şantiyi sürün dışını dilediğiniz üzere çileklerle süsleyin.
- 1 gece dinlensin buz dolabında o denli servis edin .Aynı yaş pasta üzere oluyor tavsiye ederim.