Çilekli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Çilek desenler için:
- 1 yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 20 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- Kırmızı gıda boyası ve yeşil gıda boyası
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket çilek
Çilekli Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük bir kasenin içerisine yumurta beyazını, unu, şekeri, yağı karıştırıp hamuru iki kaba ayırıp kırmızı ve yeşil gıda boyasını koyup karıştıralım .
- Sonra yağlı kağıdın tek bir tarafına çilek deseni şekileri çiziyoruz (çizdiğimiz yerin ters tarafını çeviriyoruz ben a4 fotokopi kağıdına çizip altına koydum yaptım).
- Üzerine sıkma torbasıyla çilek şekillerini dolduruyoruz ve bunu 10 yada 15 dakika boyunca buzdolabına kaldırıyoruz .
- Sonra yumurta beyazıyla yumurta sarılarını ( kalan yumurta sarısını da ekliyoruz) ayırıp ve her ikisine de şekerin yarısını katıp çırpalım .
- Beyazı kar beyaz olacak şekilde çırpalım.
- Sarısı da mayonez kıvamına gelecek şekilde çırpalım .
- Kabarttığımız yumurta sarılarına un ve kabartma tozunu ekleyelim .
- Azar azar ve spatulayla karıştıralım ,bunu kar beyaz olan yumurta beyazlarımıza ekliyoruz ve tekrar spatula yardımıyla ağır ağır karıştıralım.
- Buzdolabından çıkardığımız tepsimizin üzerine hamuru döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.
- O pişerken krema için bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştıralım .
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım .
- Vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edelim .
- Daha sonra pandispanya hazır oluncaya kadar hızlı bir şekilde soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkan kekimizi ters olarak tezgahımıza alıyoruz ve ıslak bir bez koyuyoruz, üzerine çevirip rulo yapıyoruz ( bu işlemi unutmayalım yoksa ruloyu sararken kırılıyor).
- Biraz ılıyınca kekimizden yağlı kağıdı çıkartıyoruz ve üzerine kremayı sürüp çilekleri de küçük küçük doğrayıp hamurun üzerine yayıyoruz ve ruloyu sarmaya başlıyoruz.
- 1 gece dolapta dinlendirilirse tadı harika oluyor şimdiden afiyet olsun.