Cilekli Sutlu İrmik Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler
*1 litre sut
*6 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 paket vanillinşekeri
*1 yemek kaşığı tereyağ
Uzerinin sosu icin
*15 cilek
*3 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*Yarım cay bardağı su
Cilekli Sutlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Vanilin şekerleri haric butun malzemelerimizi geniş bir tencereye alıyoruz ve koyulaşıncaya kadar surekli kartırarak kaynatıyoruz
*İyice katılaşmş tatlımızın icine vanilin şekerlerimizi de ilave edip karıştırdıkdan sonra dortken bir kalıbımıza alıyoruz
*Sosu icin ilk olarak cileklerimizi temizleyim ikiye uce boluyoruz ve derin ufak tenceremize alıyoruz
*Şekerimizi de ilave edip blenderden pure haline gelene kadar geciriyoruz
*Puremizi ocağa alıyoruz ve hafif kaynayınca suda eritiğimiz nişastamızı da ilave edip katılaşana kadar karıştırıyoruz
*Sos katılaşınca tatlımızın uzerine eşit bir şekilde yayıyoruz ve 45 saat kadar soğumaya bırakıyoruz
İftar sonrası hem hafif hemde yaz aylarında serinletici bir lezzet
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*1 litre sut
*6 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 paket vanillinşekeri
*1 yemek kaşığı tereyağ
Uzerinin sosu icin
*15 cilek
*3 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*Yarım cay bardağı su
Cilekli Sutlu İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Vanilin şekerleri haric butun malzemelerimizi geniş bir tencereye alıyoruz ve koyulaşıncaya kadar surekli kartırarak kaynatıyoruz
*İyice katılaşmş tatlımızın icine vanilin şekerlerimizi de ilave edip karıştırdıkdan sonra dortken bir kalıbımıza alıyoruz
*Sosu icin ilk olarak cileklerimizi temizleyim ikiye uce boluyoruz ve derin ufak tenceremize alıyoruz
*Şekerimizi de ilave edip blenderden pure haline gelene kadar geciriyoruz
*Puremizi ocağa alıyoruz ve hafif kaynayınca suda eritiğimiz nişastamızı da ilave edip katılaşana kadar karıştırıyoruz
*Sos katılaşınca tatlımızın uzerine eşit bir şekilde yayıyoruz ve 45 saat kadar soğumaya bırakıyoruz
İftar sonrası hem hafif hemde yaz aylarında serinletici bir lezzet
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun