Cilekli tart tarifi Resimli
Resimli Cilekli tart tarifi
Cilekli tart nasıl yapılır? Cilekli tart tarifi
imagescileklitartarifi5ad42e3c0196d
Cilekli tart icin gerekli malzeme:
3 adet yumurta
5 corba kaşığı Un
3 corba kaşığı Tozşeker
1 cay kaşığ
Şekerli vanilin uzeri icin :
Yarım paket jole
2 kase cilek
1 su bardağı sut
1 adet yumurta
1 corba kaşığı Un
3 corba kaşığı Tozşeker
1 cay kaşığı şekerli vanilin
2 corba kaşığı cilek marmeladı
1 kahve fincanı cilek suyu
1 kase file badem
1 corba kaşığı
Pudra Şeker
Cilekli tartın yapılışı:
Tart hamuru icin derin bir kabın icinde yumurtalar ve tozşekeri cırpın
İcine un ve vanilyayı ilave edip putursuz bir kıvam elde edinceye kadar cırpmaya devam edin
Hamuru yağlanmış yuvarlak tart kalıbının icine dokun
175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Kreması icin sut, 1 yumurta, un, tozşeker ve vanilyayı orta boy bir tencereye alın
Surekli karıştırarak pişirin
Pişen hamuru fırından alın
Soğuyunca buyuk bir bıcak yardımıyla zedelenemeden enine ikiye kesin
Kestiğiniz yuzeyleri cilek suyu ile ıslatın
Uzerini suslemek icin taze cilekleri temizleyip yıkadıktan sonra suzun
Cilekleri dekoratif olacak şekilde enine ikiye kesin
Hazırladığınız kremayı kek parcandan birinin uzerine surup uzerine cilekleri yerleştirin
Kalan kek parcasını uzerine kapatın
Uzerine sırasıyla kalan kremayı ve cilek marmeladını surun
Cileklerle kekin tum ust yuzeyini kaplayın
Tartın kenar kısımlarını file bademler yapışacak şekilde kaplayın
Son olarak sıcak suda joleyi eritin
Cileklerin uzerine joleyi dokun
Buzdolabında birkac saat beklettikten sonra isteğe gore uzerine pudraşekeri serperek servis yapın
Resimli Cilekli tart tarifi
Cilekli tart nasıl yapılır? Cilekli tart tarifi
imagescileklitartarifi5ad42e3c0196d
Cilekli tart icin gerekli malzeme:
3 adet yumurta
5 corba kaşığı Un
3 corba kaşığı Tozşeker
1 cay kaşığ
Şekerli vanilin uzeri icin :
Yarım paket jole
2 kase cilek
1 su bardağı sut
1 adet yumurta
1 corba kaşığı Un
3 corba kaşığı Tozşeker
1 cay kaşığı şekerli vanilin
2 corba kaşığı cilek marmeladı
1 kahve fincanı cilek suyu
1 kase file badem
1 corba kaşığı
Pudra Şeker
Cilekli tartın yapılışı:
Tart hamuru icin derin bir kabın icinde yumurtalar ve tozşekeri cırpın
İcine un ve vanilyayı ilave edip putursuz bir kıvam elde edinceye kadar cırpmaya devam edin
Hamuru yağlanmış yuvarlak tart kalıbının icine dokun
175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Kreması icin sut, 1 yumurta, un, tozşeker ve vanilyayı orta boy bir tencereye alın
Surekli karıştırarak pişirin
Pişen hamuru fırından alın
Soğuyunca buyuk bir bıcak yardımıyla zedelenemeden enine ikiye kesin
Kestiğiniz yuzeyleri cilek suyu ile ıslatın
Uzerini suslemek icin taze cilekleri temizleyip yıkadıktan sonra suzun
Cilekleri dekoratif olacak şekilde enine ikiye kesin
Hazırladığınız kremayı kek parcandan birinin uzerine surup uzerine cilekleri yerleştirin
Kalan kek parcasını uzerine kapatın
Uzerine sırasıyla kalan kremayı ve cilek marmeladını surun
Cileklerle kekin tum ust yuzeyini kaplayın
Tartın kenar kısımlarını file bademler yapışacak şekilde kaplayın
Son olarak sıcak suda joleyi eritin
Cileklerin uzerine joleyi dokun
Buzdolabında birkac saat beklettikten sonra isteğe gore uzerine pudraşekeri serperek servis yapın