Cilekli Tart Kek Tarifi İcin Malzemeler Kek İcin
*2 yumurta
*12 (yarım) su bardağı şeker
*1 cay bardağı pekmez
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) su bardağı sut
*1 5 su bardağı elenmiş un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 cay kaşığı kurutulmuş turunc kabuğu
*12 (yarım) cay kaşığı tarcın
Muhallebi İcin
*2 su bardağı sut
*12 (yarım) su bardağı un
*12 (yarım) su bardağı şeker
*Altını kapattıktan sonra ilave edilecek
*1 paket vanilya
*1 Tatlı kaşığı tereyağı
Uzerine
*12 (yarım) kg dan birazcık fazla cilek
Cilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı Tart kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın
Ben altı cıkan bir kalıp kullandım Sizlere de tavsiye ederim Yapışma dersi yok, Keki cıkarması cok kolay oluyor
Once kek hamurunu hazırlayın
Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye dek mikserle karıştırın
Once sıvı malzemeleri, yağ, sut, pekmezi sırayla ekleyin
Unu eleyerek kullanın
Kabartma tozu, vanilya, tarcın, turunc kabuğu rendesini de ilave edin
160 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin
Kurdan testi yaparak cıkarın
İnce bir kek olduğu icin cabuk pişiyor
Siz bu arada muhallebinizi pişirin
Koyu kıvamda olsun
Altını kapattıktan sonra bir tatlı kaşığı tereyağını icine karıştırın
Surekli karıştırarak soğutabilirsiniz
Ilındıktan sonra kekin uzerine boşaltın
Cilekleri ortadan ikiye kesip uzerine dizin
Hepsi bu kadar
Cilekli Tart Kek hazır
Afiyet olsun
*2 yumurta
*12 (yarım) su bardağı şeker
*1 cay bardağı pekmez
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*12 (yarım) su bardağı sut
*1 5 su bardağı elenmiş un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 cay kaşığı kurutulmuş turunc kabuğu
*12 (yarım) cay kaşığı tarcın
Muhallebi İcin
*2 su bardağı sut
*12 (yarım) su bardağı un
*12 (yarım) su bardağı şeker
*Altını kapattıktan sonra ilave edilecek
*1 paket vanilya
*1 Tatlı kaşığı tereyağı
Uzerine
*12 (yarım) kg dan birazcık fazla cilek
Cilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı Tart kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın
Ben altı cıkan bir kalıp kullandım Sizlere de tavsiye ederim Yapışma dersi yok, Keki cıkarması cok kolay oluyor
Once kek hamurunu hazırlayın
Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye dek mikserle karıştırın
Once sıvı malzemeleri, yağ, sut, pekmezi sırayla ekleyin
Unu eleyerek kullanın
Kabartma tozu, vanilya, tarcın, turunc kabuğu rendesini de ilave edin
160 derece fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirin
Kurdan testi yaparak cıkarın
İnce bir kek olduğu icin cabuk pişiyor
Siz bu arada muhallebinizi pişirin
Koyu kıvamda olsun
Altını kapattıktan sonra bir tatlı kaşığı tereyağını icine karıştırın
Surekli karıştırarak soğutabilirsiniz
Ilındıktan sonra kekin uzerine boşaltın
Cilekleri ortadan ikiye kesip uzerine dizin
Hepsi bu kadar
Cilekli Tart Kek hazır
Afiyet olsun