Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağından biraz az un ( 1+1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) renkli pasta sosu
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak sut
- Yeteri kadar çilek
- Bitter çikolata
- Nane yapraklar
Çilekli Tart Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için; yumurta ve şeker çırpılır, evvel sıvılar sonra katı materyaller ve renkli pasta susu de eklenip son sefer bir daha çırpılır.
- Harç tart kalıbına dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
- Pişince soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kekin çukur kısmına hazırlanan şanti dökülür.
- Nane yaprakları dizilir.
- Üzerine çilekler de dizilip benmari eritilen bitter çikolata gezdirilir. Afiyet olsun.