bilgisayarci
FD Üye
Çilekli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu( hamura katılacak)
- 1 su bardağı un
- 1 kase çilek
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı çilek reçeli( olmasada olur)
Çilekli Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz krema kıvamına getiriyoruz, içerisine süt ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra unumuzu, hindistan cevizini vanilya ve kabartma tozumuzu ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Tart kalıbımızı yağlıyoruz hamurumuzu döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırınımızda kürdan testi yapıp (yaklaşık 20 dk) pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca iyice soğuyan kekimizi sunum tepsisine ters çeviriyoruz.
- Krema yapımı; çilekleri küçük küçük doğrayıp bir sos tenceresine alalım, diğer malzemeleri de ekleyip blendırdan geçirelim.
- Koyulaşana kadar ocakta kaynatalım ve kenarda soğutalım. Zaten çok çabuk koyulaşıyor nişasta olduğu için 5 dakikada hazır oluyor.
- Soğuyan kekin üzerini daha yumuşak olması için biraz sütle ıslatabilirsiniz.
- Sonra çilek kremasını yavaşça kekin üstüne yayalım dolaba kaldıralım kekimiz hazır.
- Dilediğiniz gibi çilekle süsleyip servis yapabilirsiniz ????????.
Çilekli Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı