elektronikci
FD Üye
Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 2 su bardağı un
- Yarım kg çilek
- 2 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabımıza iki adet yumurtayı ve şekeri ekleyelim, onları güzelce çırpalım.
- Daha sonra süt ve yağı ekleyelim .
- Güzelce çırptıktan sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
- Daha sonra kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyelim.Güzelce çırpalım.
- Yağlanmış olan tart kalıbına dökelim .
- 5 dk evvelce ısıtılmış 180 derece fırına kekimizi atalım .
- Kek pişerken bir yandan sosumuzu yapalım.
- Çileklerimi rondoyo koyup ince olana kadar çekelim.
- Daha sonra derin bir tencereye dökelim.
- Üzerine suyumuzu ve nişastamızı koyalım.
- Kaynana kadar güzelce karıştıralım, kenara alalım.
- Pişen kekimizi bir sunum tepsisine çıkarıp üzerine sosumuzu dökelim.
- Soğuduktan sonra servise hazır herkese afiyet olsun.