Çilekli Tart Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 çay bardağı un
- Krem şanti
- 5-6 adet çilek
- Dr.oetker meyveli sos
Çilekli Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekimiz için birinci olarak yumurtaları çırpalım.
- Daha sonra şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu ve vanilyalı ekleyelim, unuda ekleyerek karıştıralım.
- Tart kalıbımızı yağlayalım.
- Hamurumuzu eşit formda kalıba yayalım.
- 170 derece fırında 20 dk kadar pişirelim.
- Çıkardığımız keki soğumaya bırakalım.
- Paketin üzerinde yazan ölçüye nazaran krem şantimizi hazırlayalım soğumaya bırakalım.
- Daha sonra meyveli sosu da hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartarak zıt çevirelim krem şantisini sürelim.
- Üzerine doğradığımız çilekleri dilimleyelim.
- Soğuyan meyveli sosumuzu üzerine dökelim.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????.