Çilekli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağ kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 çay bardağı un
- 1 paket hazır vanilyalı puding
- 500 ml süt
- 1 paket pasta jölesi
- 500 gram çilek
Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için ;yumurta ve şekeri çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyelim.Karıştıralım.
- Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına harcı dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 175c de 25 – 30 dakika pişirelim.
- Kürdanımız temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir.
- Kekimizi ılınmaya bırakalım.
- Kreması için; Bir paket vanilyalı pudingi paketindeki tarife göre pişirelim. Ben hepsini kullanmadım.
- Kek soğuyunca kalıbı ters çevirerek çıkaralım kremayı dökelim.
- Çilekleri ortadan ikiye bölüp üzerine dizelim.
- En son bir paket pasta jölesini üzerindeki tarife göre pişirip dökelim.
- Buz dolabında 2 -3 saat bekletelim.