Çilekli Yaz Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 2 paket krem şanti ( yahut 600 gram slag sahne, 3paket sahnesteif)
- 200 gram süt (2 su bardağı süt krem şantiyi çırpmak için )
- 500 gram kaymak (buradakiler için mascarpone)
- 500 gram süzme yoğurt ( yani quark sanırım türkiyede de artık bulunabiliyor )
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket vanilya
- 250 gram kedidili bisküvi
- Bisküvileri ıslatmak için bir ölçü süt
- 800 gram çilek
- 350 ml vişne suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri ( yahut 1 paket vegan tortengus konutta kalmadığı için sosu kendim yaptım, vişne suyunu eklemeyi unutmuşuz o yüzden beyaz oldu bizimki)
Çilekli Yaz Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Krem şantiyi süt ile çırpıp koyulaştıralım.
- Başka bir yerde kaymak, quark ve vanilyayı mikserle biraz çırpalım daha sonra koyulaştırdığımız krem şantiyi de içersine ekleyip çırpalım.
- 25×25 kare bir kalıp kullanalım ( ben dikdörtgen kullandım kare daha güzel olabilir).
- Bisküvileri süte batırıp tepsiye bir sıra dizelim üzerine karışımdan sürelim ve tekrar 2. Sıraya da birebir işlemi uygulayalım.
- Çilekleri doğrayıp boş yer kalmayacak şekilde pastamızın üzerine gelişi güzel yerleştirelim.
- Vişne suyu nişasta ve pudra şekerini sürekli karıştırarak pişirelim. (veya vegan tortengus varsa direk vişne suyu ile karıştırıp pişirelim).
- Ilık şekilde pastamızın üzerine dökelim ve 1 saat dolapta dinlendirelim.