bilgisayarci
FD Üye
Cimcik Aşı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ilık su aldığı kadar
- Tereyeğ ,efnan bitkisel karışım
- Sarımsaklı yoğurt
Cimcik Aşı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Una tuzunu atıp ortasını açın.
- Ilık su ile mantı hamuru kadar sert olmayacak şekilde yoğurun 20 dakika üzeri örtülü şekilde dinlendirin.
- 4 eşit bezeye bölün çok kalın olmayacak şekilde açın.
- Açtığımız hamuru bolca unlayıp oklavaya yarısına gelecek şekilde sarıp oklavayı içinden çıkartın.
- Diğer yarısını da sarıp oklavayı içinden çekin.
- Şeritler olacak şekilde kesin. Bu şeritleri parmağınızın üzerine atarak üst üste gelecek şekilde bir kısmını alıp minik kareler kesin.
- Karelerin karşılıklı köşelerini parmaklarınız yardımı ile birleştirip minik fiyonklar yapın.
- Unladığınız tepsiye alın ve bütün hepsi bitince bir tencereye su koyup kaynatın.
- Unlarını elinizle eleyerek kaynayan suya salın.
- Cimcikler pişince suyun yüzüne çıkacaklar.
- Süzün üzerine erittiğiniz tereyağının içine bir tatlı kaşığı efnan katın cimciklerin üzerine dökün karıştırın.
- En son sarımsaklı yoğurdu dökün afiyetler olsun ????.