Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cimen Pasta

Cimen Pasta
0
106

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Cimen Pasta Tarifi İcin Malzemeler

*500 gr yeşil şeker hamuru
*2 tane hazır pandispanya
*4 paket bitter cikolata,
*1 paket pastacı kreması
*1 kutu sut
*200 gr krema
*1 paket nişasta
*2530 tane yenilenilir cice
*1 paket kakaolu pasta kreması

Cimen Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle pastacı kremamızı kutunun uzerinde yazdığı gibi hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Ardından kakaolu pasta kremamızı da aynı şekilde hazırlıyoruz ve onu da soğumaya bırakıyoruz
*Pandispanyalarımızın en alt kısmını duz bir tabağa yerleştiriyoruz uzerini bir kaşık sut ile ıslatıyoruz, uzerine hazırladığımız pastacı kremamızı gezdiriyoruz ve pandispanyamızın diğer parcasıyla kapatıyoruz
*Kapattığımız pandispanyamızın uzerini de aynı şekilde ıslatıp bu kez kakaolu kremamızdan suruyoruz
*4 parcaya da aynı işlemi uyguluyoruz
*En ust kata birşey surulmeyecek!Kekimizi beklerken ganajımızı hazırlıyoruz, bunun icin kucuk bir tencere alıyoruz ve icine kremamızı boşaltıyoruz, kesinlikle kaynatmıyoruz
*Sadece kenarlarından fokurdama olacak fokurdama fark edilince ateşten alıp kucuk parcalar haline getirdiğimiz bitter cikolatalarımızı icine atıyoruz ve hafif akışkan kıvam alana kadar eritiyoruz
*Parca kalmayacak kıvamda olana kadar karıştırın
*Ganajı oda sıcaklığında soğumaya bıraktıktan sonra pandispanyamızın uzerine sıvamaya başlıyoruz, spatula ile pandispanya belli olmayacak şekilde sıvıyoruz iyice duzleştirdikten sonra buzdolabında bekletiyoruz (Ben risk almamak icin 1 gun beklettim iyice sertleşmesi icin)
*Ertesi gun duz bir zemine nişastamızı serpiyoruz ve şeker hamurumuzu guzelce yumuşatıyoruz yoğuruyoruz acılacak kıvama geldiğini hissettiğiniz an acmaya başlıyoruz, acarken hamurumuzun asla diğer tarafını cevirmiyoruz (yapışıp puruzlu olmaması icin)
*Yarım parmak kalınlığında ne cok ince ne cok kalın acıyoruz, acma işlemi bittikten sonra ganaj ile kapladığımız pandispanyamızın uzerine yerleştiriyoruz ve yavaş yavaş aşağıya doğru yerleştiriyoruz
*Alt kısımda kalan fazla hamurları bir bıcak yardımıyla kesiyoruz ve işlem tamam
*Sıra geldi susleme işlemine
*Yenilebilir ciceklerimizin arka tarafını az miktar suyla ıslatıp pastamızın her yerine yapıştırıyoruz

Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,655Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt