iltasyazilim
FD Üye
Çimlendirilmiş BuğdayÇimlendirilmiş buğdayın yapımıFaydaları
Eğer zihnen yorgunsanız, çocuklarınızın büyümesiyle ve gelişmesiyle ilgileniyorsanız, gebe iseniz, doğan çocuğunuzu emzirmek istiyorsanız, hastalıktan yeni kalkmışsanız çimlendirilmiş buğdayı unutmayın
Yenmesi gereken adi jurnal miktar 13 tatlı kaşığı dolusudur Başlangıçta 23 hafta bu miktarı aşmamalı Bu kür 23 ayda bir tekrarlanabilir Bu beslenme çok enerji verdiğinden, gergin ve sinirli olanlar sakınmalıdır Çimlendirilmiş buğdayı salataya, çorbaya, yemeklere, buğdaydan yapılmış bir bulamaca katarak yiyebilirsiniz
Çimlendirilmiş buğdayın yapımı:
Buğday geceden yıkanır, cam veya porselen bir kâseye konur Üzerine yüzeyini bir tutam örtecek dek ılık su eklenir ve 24 saat bekletilir (Mevsim yaz ise normal ısıda su konur) Sonradan süzülür ve ertesi sabaha kadar susamış bırakılır Sabah buğdaylar suyla çalkalanır, yani nemli kalmaları sağlanır ve akşama kadar bekletilir Akşam tekrar sudan geçirilir Buğdayın sudan geçirilmesi sürekli ıslak kalması içindir Buğday suyla çalkalanırken kabı ya da süzgeci silkelemeli Bu Nedenle taneler birbirinden ayrılarak aralarına hava girer ve kabarmaları kolaylaşır Buğday yazın 2, kışın 4 günde yeşerir Odanın ısısı 12C'den altında düşerse tohumlar asitleşir, 18C'den yukarı olursa sertleşmeye yüz miktar ve çimlenmez Çimleninceye değin buğdayların nemli kalması sağlanmalıdır Buğdaylar 12 cm çimlendiğinde kullanılmaya hazırdır Çimlenen buğdayın hem tohumu, hem filizi yenir
Çimlendirilmiş buğday:
Anemi
Kolesterol
Bedenin minarellerden mahrum oluşu
Frijidite
Gebelikte
Raşitizm
Tüberküloz gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilindiği gibi hem
Emzirenlerde
Çoçukların gelişimde
Yaşlanmayada iyi geldiği bilinmektedir
Çimlendirilmiş gıda maddeleri çoğunlukla çiğ yenmelidir Ama pişirelerek de yenebilir *
Eğer zihnen yorgunsanız, çocuklarınızın büyümesiyle ve gelişmesiyle ilgileniyorsanız, gebe iseniz, doğan çocuğunuzu emzirmek istiyorsanız, hastalıktan yeni kalkmışsanız çimlendirilmiş buğdayı unutmayın
Yenmesi gereken adi jurnal miktar 13 tatlı kaşığı dolusudur Başlangıçta 23 hafta bu miktarı aşmamalı Bu kür 23 ayda bir tekrarlanabilir Bu beslenme çok enerji verdiğinden, gergin ve sinirli olanlar sakınmalıdır Çimlendirilmiş buğdayı salataya, çorbaya, yemeklere, buğdaydan yapılmış bir bulamaca katarak yiyebilirsiniz
Çimlendirilmiş buğdayın yapımı:
Buğday geceden yıkanır, cam veya porselen bir kâseye konur Üzerine yüzeyini bir tutam örtecek dek ılık su eklenir ve 24 saat bekletilir (Mevsim yaz ise normal ısıda su konur) Sonradan süzülür ve ertesi sabaha kadar susamış bırakılır Sabah buğdaylar suyla çalkalanır, yani nemli kalmaları sağlanır ve akşama kadar bekletilir Akşam tekrar sudan geçirilir Buğdayın sudan geçirilmesi sürekli ıslak kalması içindir Buğday suyla çalkalanırken kabı ya da süzgeci silkelemeli Bu Nedenle taneler birbirinden ayrılarak aralarına hava girer ve kabarmaları kolaylaşır Buğday yazın 2, kışın 4 günde yeşerir Odanın ısısı 12C'den altında düşerse tohumlar asitleşir, 18C'den yukarı olursa sertleşmeye yüz miktar ve çimlenmez Çimleninceye değin buğdayların nemli kalması sağlanmalıdır Buğdaylar 12 cm çimlendiğinde kullanılmaya hazırdır Çimlenen buğdayın hem tohumu, hem filizi yenir
Çimlendirilmiş buğday:
Anemi
Kolesterol
Bedenin minarellerden mahrum oluşu
Frijidite
Gebelikte
Raşitizm
Tüberküloz gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilindiği gibi hem
Emzirenlerde
Çoçukların gelişimde
Yaşlanmayada iyi geldiği bilinmektedir
Çimlendirilmiş gıda maddeleri çoğunlukla çiğ yenmelidir Ama pişirelerek de yenebilir *