Çin Çöreği (Bun Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 350 gram un (yaklaşık 1,5 su bardağı 200ml)
- 40 gram şeker (2 yemek kaşığı)
- 6 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
- 1 paket instant maya (10gr)
- 240 ml ılık süt (yaklaşık 1,5 su bardağı 200ml)
- 40 gram oda sıcaklığında tereyağ (2 yemek kaşığı)
Çin Çöreği (Bun Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu uygun kaba alalım. 3 bölge açalım ve şeker, maya, tuzu bölmelere ekleyip iyice karıştıralım.
- Sütü de ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar yoğuralım. Burada çok cıvık ele yapışan hamur olacak telaş etmeyin .
- Sonrasında tereyağını elleyip hamura güzelce yedirelim. 40 dk mayalanmaya bırakalım. Püf nokta: benmari usulü hamuru kaynamış su dolu kaba koyarsanız daha güzel kabarır.
- Maya aktif duruma gelince hamurumuzun havasını almak adına tekrar yoğuralım ve mandalina büyüklüğünde eşit parçalara bölelim. Buradaki püf nokta ise el ile koparmamak gerekiyor. Bir bıçak yardımı ile kesebilirsiniz.
- Bezeleri 15 dk daha mayalandırıyoruz. Sonrasında şişen bezelerin havasını alıp son aşama 5 dk tepsi mayasına geçiyoruz.
- 160 derece önceden ısıtılmış alt üst fansız fırında 35 dk pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine kısmı miktarda eritilmiş tereyağı sürüyoruz.
Çin Çöreği (Bun Ekmeği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı