Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çin İşi Tavuk

Çin İşi Tavuk
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cin-isi-tavuk-3.jpg

Çin İşi Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
Sos İçin
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (Damak tadınıza nazaran ayarlanabilir)
  • 1 yemek kaşığı (Silme tepeleme değil!) mısır unu
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su (Kıvamına nazaran artırabilirsiniz)

Çin İşi Tavuk Tanımı Yapılışı

  1. Küp küp doğradığımız tavukları kasede un ve 1 çay kaşığı ile yazılı baharatlarla karıştırıyoruz.
  2. Yağ eklenen tavada yüksek ateşte orta ara karıştırarak pişiriyoruz ve bir kenara kaseye alıyoruz.
  3. Tıpkı tavada ince ince doğradığımız soğanı biberleri sarımsağı ve havucu ekleyip soteliyoruz. O sotelenirken sos materyallerini bir kapta karıştırarak hazırlıyoruz.
  4. Tavadaki sebzeler yumuşayınca tavuklarımızı ekleyip 1-2 cins çevirip hazırladığımız sosu ekliyoruz. 5-10 dakikada o denli pişiriyoruz.
  5. Servis ederken üstüne susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt