Çin İşi Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı pul biber (Damak tadınıza nazaran ayarlanabilir)
- 1 yemek kaşığı (Silme tepeleme değil!) mısır unu
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su (Kıvamına nazaran artırabilirsiniz)
Çin İşi Tavuk Tanımı Yapılışı
- Küp küp doğradığımız tavukları kasede un ve 1 çay kaşığı ile yazılı baharatlarla karıştırıyoruz.
- Yağ eklenen tavada yüksek ateşte orta ara karıştırarak pişiriyoruz ve bir kenara kaseye alıyoruz.
- Tıpkı tavada ince ince doğradığımız soğanı biberleri sarımsağı ve havucu ekleyip soteliyoruz. O sotelenirken sos materyallerini bir kapta karıştırarak hazırlıyoruz.
- Tavadaki sebzeler yumuşayınca tavuklarımızı ekleyip 1-2 cins çevirip hazırladığımız sosu ekliyoruz. 5-10 dakikada o denli pişiriyoruz.
- Servis ederken üstüne susam serpebilirsiniz. Afiyet olsun.