Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çin Makarnası

Çin Makarnası
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cin-makarnasi.jpg

Çin Makarnası Tanımı İçin Materyaller

  • 350 gram çin makarnası
  • 200/250 gram kuzu et (yağsız yerinden)
  • 2 tane büyük kuru soğan
  • 2 tane orta uzunluk havuç
  • 350 /400 gram taze mantar
  • 3 tane orta büyüklükte kaliforniya biberi (kırmızı, yeşil, sarı)
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • 1 çay kaşığı silkme karabiber
  • Çok az tuz soya sosu da tuzlu olduğu için denetimli ekleyin
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı

Çin Makarnası Tanımı Yapılışı

  1. Bütün materyaller şeritler halinde doğranır.
  2. Makarna için tencere ye su ve biraz tuz alınır.
  3. Kaynayan suya makarna eklenerek 6/7dakika kadar haşlanarak süzülür.
  4. Çin makarnanın cinsine nazaran mühleti değişebilir lakin çok hamur gibide olmasın.
  5. Tavanın içine evvel biraz yağ alınır.
  6. Üzerine doğranmış etler alınır.
  7. Etler suyunu çekip yumuşayınca çok az kavrulur (çok kurutmadan)
  8. Daha sonra tavadan çıkarılır.
  9. Birebir tavanın içine tekrar biraz daha yağ alınarak havuçlar ve soğanlar sotelenir.
  10. Üzerine mantarlar eklenerek sotelemeye devam edilir.
  11. Daha sonra biberler eklenir.
  12. Zerzevatları fazla yumuşatmadan har ateşte tavanın kapağını kapatmadan soteleyin.
  13. Sonra evvelden pişen etler ve soya sosu eklenir.
  14. En son olarak makarna karabiber ve çok az tuz eklenerek karıştırılır ocağın altı kapatılır.
Ben bu sefer eklemedim konutta varsa bir çay kaşığı kadar rendelenmiş taze zencefil ekleyebilirsiniz dilerseniz tavuk etiyle de yada sığır etinin çabuk pişen yerinden de yapabilirsiniz ????.
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt