
Çin Makarnası Tanımı İçin Materyaller
- 350 gram çin makarnası
- 200/250 gram kuzu et (yağsız yerinden)
- 2 tane büyük kuru soğan
- 2 tane orta uzunluk havuç
- 350 /400 gram taze mantar
- 3 tane orta büyüklükte kaliforniya biberi (kırmızı, yeşil, sarı)
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 1 çay kaşığı silkme karabiber
- Çok az tuz soya sosu da tuzlu olduğu için denetimli ekleyin
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
Çin Makarnası Tanımı Yapılışı
- Bütün materyaller şeritler halinde doğranır.
- Makarna için tencere ye su ve biraz tuz alınır.
- Kaynayan suya makarna eklenerek 6/7dakika kadar haşlanarak süzülür.
- Çin makarnanın cinsine nazaran mühleti değişebilir lakin çok hamur gibide olmasın.
- Tavanın içine evvel biraz yağ alınır.
- Üzerine doğranmış etler alınır.
- Etler suyunu çekip yumuşayınca çok az kavrulur (çok kurutmadan)
- Daha sonra tavadan çıkarılır.
- Birebir tavanın içine tekrar biraz daha yağ alınarak havuçlar ve soğanlar sotelenir.
- Üzerine mantarlar eklenerek sotelemeye devam edilir.
- Daha sonra biberler eklenir.
- Zerzevatları fazla yumuşatmadan har ateşte tavanın kapağını kapatmadan soteleyin.
- Sonra evvelden pişen etler ve soya sosu eklenir.
- En son olarak makarna karabiber ve çok az tuz eklenerek karıştırılır ocağın altı kapatılır.