Çin Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk göğsü (4 parçaya bölünecek)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz karabiber kırmızıbiber kekik pulbiber
- 4 yemek kaşığı un
Çin Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğüslerini ortadan kesiyoruz ilk başta. Fotodaki gibi kesin. Tavuk göğüslerini tuzlayın ve biraz karabiber sepiştirin. Daha sonra tavuk göğüslerini una bulayın iki taraflı. Fazla gelen unu çırpın.
- Teflon tavaya tereyağını ve sıvı yağı alın ve eritin. Eriyince tavuk göğüslerini ekleyin içine. Benim ocağım 1-9 ayarları var… ben ocağı 7 ye aldım ve ilk olarak kesikler atılmamış tarafından kızartıyoruz.
- Güzelce kızarınca tavuk göğüslerini çeviriyoruz birde kesik tarafından kızartıyoruz.
- Yağın altını çok açıp yakmayın orta ateşten biraz daha fazla bir ayar yeterli. Tavuk güzelce kızarınca rendelenmiş yada ince ince kıyılmış sarımsak eklenir hafif kavrulur.
- Soya sosu bal ve baharatlar eklenir sosa ve sosun içinde yatan tavuk ağzı kapalı 4-5 dakika pişirilir.
- Daha sonra çevirilir birde diğer taraftan pişirilir sosla. Ara sıra sostan kaşıkla alıp tavuğun üzerine gezdirin.
- Yanına pilav yada makarna iyi gider. Ben tavukları sunarken taze soğan ve susamla süsledim.