Cin Usulu Balık Nasıl yapılır
Resimli Cin Usulu Balık Tarifi
Cin Usulu Balık Resimli Tarif
imagescinusulubaliktarifiresimli5ad45c8c364bb
Cin Usulu Balık Malzemeleri
1 kg alabalık, pulları kazınıp, ici temizlenmiş, ancak kafası ve kuyruğu ustunde bırakılmış
Tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı aycicek yağı
1 demet taze soğan, 25 cm boyunda kesilip uzunlamasına ikiye bolunmuş
1 kucuk parca taze kok zencefil, veya kuru zencefil
1 kucuk yeşil biber, dilimlenmiş
100 gr mantar, cok ince dilimlenmiş
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı beyaz şarap
Taze soğan, suslemek icin
Aycicek yağı, yağlamak icin
Cin Usulu Balık tarifi
Fırını 180 C’ye ısıtın Balığı alacak kadar buyuklukte aluminyum folyo kesip yağlayın
Balığı kurulayıp icini dışını tuz ve biberleyin Folyonun ustune koyun
Bir tavada yağı ısıtın, taze soğanı, zencefili, yeşil biberi ve mantarı ekleyip, sık sık karıştırarak 1 dakika pişirin Soya sosunu ve beyaz şarabı ekleyip, bir iki defa karıştırarak 1 dak daha pişirin
Karışımı balığın ustune dokup folyonun kenarlarını kapatın
Fırında 45 dak pişirin
Balığı dikkatlice bir servis tabağına alın Taze soğan ve mantarlarla susleyip, sosunu uzerine doktukten sonra servis yapın
ALIŞVERİŞ ONERİSİ: Alabalık yerine sazan veya kefal kullanabilirsiniz
SERVİS ONERİSİ: Şehriye ve soya fasulyesi ile servis yapın
ALTERNATİF:
Balığı bir tabağa alın ve folyoda kalan pişme suyunu kucuk bir tencereye dokun 3 yemek kaşığı taze portakal suyu, 1 yemek kaşığı domates salcası ekleyip bir taşım kaynatın Bu sosu balığın ustune dokup servis yapın
Resimli Cin Usulu Balık Tarifi
Cin Usulu Balık Resimli Tarif
imagescinusulubaliktarifiresimli5ad45c8c364bb
Cin Usulu Balık Malzemeleri
1 kg alabalık, pulları kazınıp, ici temizlenmiş, ancak kafası ve kuyruğu ustunde bırakılmış
Tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı aycicek yağı
1 demet taze soğan, 25 cm boyunda kesilip uzunlamasına ikiye bolunmuş
1 kucuk parca taze kok zencefil, veya kuru zencefil
1 kucuk yeşil biber, dilimlenmiş
100 gr mantar, cok ince dilimlenmiş
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı beyaz şarap
Taze soğan, suslemek icin
Aycicek yağı, yağlamak icin
Cin Usulu Balık tarifi
Fırını 180 C’ye ısıtın Balığı alacak kadar buyuklukte aluminyum folyo kesip yağlayın
Balığı kurulayıp icini dışını tuz ve biberleyin Folyonun ustune koyun
Bir tavada yağı ısıtın, taze soğanı, zencefili, yeşil biberi ve mantarı ekleyip, sık sık karıştırarak 1 dakika pişirin Soya sosunu ve beyaz şarabı ekleyip, bir iki defa karıştırarak 1 dak daha pişirin
Karışımı balığın ustune dokup folyonun kenarlarını kapatın
Fırında 45 dak pişirin
Balığı dikkatlice bir servis tabağına alın Taze soğan ve mantarlarla susleyip, sosunu uzerine doktukten sonra servis yapın
ALIŞVERİŞ ONERİSİ: Alabalık yerine sazan veya kefal kullanabilirsiniz
SERVİS ONERİSİ: Şehriye ve soya fasulyesi ile servis yapın
ALTERNATİF:
Balığı bir tabağa alın ve folyoda kalan pişme suyunu kucuk bir tencereye dokun 3 yemek kaşığı taze portakal suyu, 1 yemek kaşığı domates salcası ekleyip bir taşım kaynatın Bu sosu balığın ustune dokup servis yapın