elektronikci
FD Üye
Çin Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı ketçap
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 2 çay kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon
- Pul biber
- Sıvı yağ
- Mısır unu
- Susam
- Yeşilsoğan (bende yoktu ama çok yakışıyor)
Çin Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tavukları kuşbaşı doğruyoruz.
- Mısır unu ile bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. (çok yağ çekmesini istemiyorsanız az yağ ile ızgara gibi de yapabilirsiniz sadece biraz daha geç pişiyor. ).
- Tavuklar pişerken bir kasede ketçabı, soya sosunu, balı, limonu ve pulbiber karıştırıyoruz.
- Acı ve soya sosu sevmenize bağlı olarak miktarı ayarlayabilirsiniz.
- Sonra bir tavada da doğradığımız biberleri yağda biraz öldürüyoruz.
- Hafif öldürdükten sonra sosumuzu döküyoruz.
- Üstüne kızaran tavuklarımızı ekliyoruz.
- Kıvamına göre biraz su ekleyebilirsiniz.
- Soya sosu tuzlu bi sos ve piştikçe tuz oranı artıyor. O yüzden ben tarife tuz eklemiyorum yeterli oluyor.
Çin Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı