elektronikci
FD Üye

Çin Usulü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu ( yoksa 2 diş sarımsak )
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı acılı mayonez
- 1.5 yemek kaşığı acılı sos
- 1 yemek kaşığı bal
Çin Usulü Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuklarımızı küp küp doğrayalım bütün malzemeleri karıştıralım eğer vaktiniz varsa 1 gün buzdolabında dinlendirelim.
- Un ve nişastayı karıştıralım.
- Yumurtaları çırpalım.
- Tavukları önce unlu karışıma, sonra yumurtaya en son yine unlu karışıma bulayalım.
- Kızgın yağda kızartalım.
- Bütün malzemeleri karıştıralım.
- Kızartmış tavuk parçalarının her yerini sosa bulayalım.
- Servis edeceğiniz zaman çok az susam ekleyelim.
Çin Usulü Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı