Çin Yordamı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 500gr tavuk bonfile (Kemiksiz doğranmış)
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Renkli biberler
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1.5 yemek kaşığı bal
- 2 kol taze soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Çin Yolu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları doğra vok tavaya at ,biraz çevirdikten sonda bütün materyalleri koy içine, kısık ateşte pişsin buharıyla.
- Pirinci yağsız bir halde olağan pilav yapıyormuşsun üzere yap suyu fazla tuzu az olsun. Zira lapa olması gerekiyor.
- Piştikten sonra taze soğan at içine.
- Pilavın üstüne tavukları dekor et, afiyet olsun.