Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cinbiberli Domates Turşusu

Cinbiberli Domates Turşusu

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cinbiberli-domates-tursusu.jpg

Cinbiberli Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilo domates
  • Yarım kiloya yakın acı cin biberi
  • 1 ,5 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 kaşık salamura tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

Cinbiberli Domates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Domatesleri kabuklarıyla beraber rondodan geçiriyoruz çok ince olmasına gerek yok zaten eriyor.
  2. İçine biber dışında bütün malzemeyi ekliyoruz.
  3. Sarımsakları doğrayarak ekliyoruz. Tamamen karışıp özdeşleşene kadar karıştırıyoruz ardından biberi ekliyoruz.
  4. Karıştırdıktan sonra kavanozlarımıza paylaştırıyoruz. İsterseniz büyük tek bir kabada doldurulabilir.
  5. Ağız kısmında en az bir iki parmak boşluk bırakırsanız iyi olur turşu oluşurken yükselecektir.
  6. Kavanozları bir saat kadar kapağı açık bekletiyoruz içindeki köpük yukarı çıksın diye.
  7. Sonra sıkıca kapatıyoruz altına bir tepsi koyarak ışık almayan serin bir yerde 20 gün hiç açmadan bekletiyoruz. Bekleme sonunda dikkatli açmak gerekiyor köpürme ihtimaline karşın.
  8. Tamamen olgunlaştığında tüketmeye başlayabilirsiniz. Fotoğraftaki hali 12 gün sonrasıdır katı kısım üzerine yükseliyor altta suyu kalıyor merak etmeyin sıkıntı yok ???? ara ara çalkalayabilirsiniz. İster kahvaltıda ister yemeklerin yanında meze gibi tüketebileceğiniz bir tarif. Deneyeceklere afiyet olsuunnn.
Cinbiberli Domates Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt