Cincin Pilavı nasıl yapılır
Cincin Pilavı yapılışı
Cincin Pilavı icin gerekli malzemeler:
1 su bardağı pirinc
4 corba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 corba kaşığı su
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış kucuk karides
13 su bardağı haşlanmış bezelye
13 su bardağı mısır tanesi
1 corba kaşığı soya sosu
1corba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinc haşlamak icin)
Cincin Pilavı yapılışı:
Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu suzun Yumurtayı 1 corba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak cırpın 2 corba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 23 dk sote edin Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin23 dk pişirin Pirinci ekleyin,34 dk sonra ateşten alınİnce ince kestiğiniz omlet parcalarını ve dere otunu pilavın ustune ilave edip karıştırın Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla susleyerek servis yapın
Cincin Pilavı yapılışı
Cincin Pilavı icin gerekli malzemeler:
1 su bardağı pirinc
4 corba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 corba kaşığı su
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış kucuk karides
13 su bardağı haşlanmış bezelye
13 su bardağı mısır tanesi
1 corba kaşığı soya sosu
1corba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinc haşlamak icin)
Cincin Pilavı yapılışı:
Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu suzun Yumurtayı 1 corba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak cırpın 2 corba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 23 dk sote edin Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin23 dk pişirin Pirinci ekleyin,34 dk sonra ateşten alınİnce ince kestiğiniz omlet parcalarını ve dere otunu pilavın ustune ilave edip karıştırın Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla susleyerek servis yapın