iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides
13 su bardağı haşlanmış bezelye
13 su bardağı mısır tanesi
1 çorba kaşığı soya sosu
1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinç haşlamak için)
HAZIRLANIŞI
Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın 2 çorba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 23 dk sote edin Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin23 dk pişirin Pirinci ekleyin,34 dk sonra ateşten alınİnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dere otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın
1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides
13 su bardağı haşlanmış bezelye
13 su bardağı mısır tanesi
1 çorba kaşığı soya sosu
1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinç haşlamak için)
HAZIRLANIŞI
Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın 2 çorba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 23 dk sote edin Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin23 dk pişirin Pirinci ekleyin,34 dk sonra ateşten alınİnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dere otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın