teknolojiuzmani
FD Üye
Çıngıraklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin yada tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un(yumuşak hamur olacak)
- İkisini yapıştırmak için nutella sürdüm içinde de pasta süsleri var
Çıngıraklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri bir kaba alıp yoğurun. Sonra unu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Kıvam alınca iki yağlı kağıt ortasına hamuru koyup merdaneyle açın ve istediğiniz kalıpla biçim verebilirsiniz bardak ağzıylada olur.
- Ortalarına şeker koyup 170 derecelik fırında kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra iki kurabiyeyi alıp, birinin kenarına nutella sürün ve ortadaki şekerli kısıma pasta gereçleri ekleyip, ikisini birbirine yapıştırın. Bilhassa çocuklar çok seviyor.